Un element important in decorarea interioarelor

Un element important in decorarea interioarelorĀ il constituie perdeaua si draperia. Bineinteles ca cele doua piese pot fi si separate, prezenta perdelelor neimplicand si obligativitatea draperiilor, insa impreuna pot adauga un plus de valoare camerei. Chiar daca ideile si conceptele de design interior moderne si postmoderne au reusit sa minimizeze intr-atat de mult rolul perdelelor si al draperiilor incat lipsa lor poate trece neobservata, faptul ca prin ele se poate completa intregul, se poate inchide cercul oricarei alte viziuni decorative ramane valabil. Dovada celor spuse mai sus o face oferta extrem de generoasa propusa de magazinele de profil fizice sau virtuale.

 

design interior de luxSa vorbesti liber despre ofertele si propunerile magazinelor este o incercare pe cat de placuta pe atat de riscanta. De ce riscanta? De teama sa nu fie omis, din pura intamplare, un anumit model sau o anumita culoare. Pe langa acest risc mai apare si greutatea alegerii finale. Pentru ca nu este usor sa te opresti asupra unui model de perdea sau de draperie cand din toate partile esti asaltat de tentati cel putin la fel de interesnte. Altfel spus, pentru a face alegerea corecta in ceea ce priveste perdeaua si draperia, trebuie avute in vedere si celelate elemente de decor folosite pentru camera respectiva.

 

Revenind la decorarea unei camere, trebuie stabilit de la bun inceput un stil de decor. Dupa aceea, in functie de stilul respectiv sau de preferinta personala se va alege culoarea care va domina majoritatea elementelor de decor. Intr-o astfel de conjunctura, perdeaua si draperia vor avea roluri diferite. Ele vor fi o completare a culorii sau culorilor de pe pereti sau vor fi antonimele lor pentru a le evidentia. O continuitate interesanta ar putea fi data de perdele si de celelalte accesorii de natura textila precum pernele decorative, covorul, cuvertura de pat, husele fotoliilor si canapelei.