Optimizarea seo este esentiala pentru succesul oricarui business

Faptul ca promovarea este esentiala pentru succesul oricarui business nu mai reprezinta demult o noutate.

Indiferent de domeniul de activitate, indiferent ca se urmareste vanzarea unor produse sau a unor servicii, fara optimizarea seo nu va afla nimeni de noi.

Si cum mediul online este din ce in ce mai activ pentru toate ariile de activitate, primul pas consta in realizarea unui site. Fie ca ne referim la un site de prezentare, ori la un magazin online, acesta trebuie apoi optimizat pentru motoarele de cautare. Exista sute de site-uri asemanatoare, pentru acelasi domeniu de activitate, concurenta fiind una ridicata.

Crearea unui site fara optimizare este practic inutila deoarece nimeni nu va putea gasi site-ul respectiv in campul de cautare.

Procesul de optimizare implica numeroase tehnici si strategii pe care un specialist SEO cu experienta le detine. Dupa realizarea unui audit detaliat al siteului, acesta va elabora un plan de actiune ce ulterior va fi dezvoltat.

Rezultatele incep, de regula, sa apara la un interval de 3 luni. Odata ajuns site-ul pe prima pagipromovare site seona a motoarelor de cautare se necesita dezvoltarea unor actiuni pentru a putea sustine pozitiile respective, luand in calcul faptul ca si concurenta dezvolta astfel de activitati pentru promovare, iar lupta pentru primele trei pozitii este una apriga.

Din pacate, exista tentinda de renuntare la acest tip de promovare imediat ce rezultatele incep sa apara, neluand in calcul ca oricand, site-ul poate pierde pozitiile dobandite.

In functie de profilul business-ului, dar si de al concurentei, perioada la finalul careia rezultatele devin vizibile variaza.

Pentru a a avea insa rezultate concretizate intr-un numar mare de vanzari chiar de la inceput, se recomanda, concomitent, derularea unei campanii de Google adwords.