Evenimente deosebite realizate de profesionisti

Evenimente precum unirea unui cuplu in fata divinitatii sau botezul unui copil sunt dorite a fi pastrate in amintirea personajelor principale dar si a celorlalti participanti pentru totdeauna. Dar cum memoria umana este una selectiva, fotografiile sunt cele care dau savoare, peste ani, momentelor de aducere aminte. Crearea unui album fotografic care cuprinde momente relevante desprinse din intregul eveniment de catre un profesionist este atat o cerinta considerata fireasca in ziua de azi cat si un eveniment in sine. In plus, tendintele si facilitatile existente in prezent impun o astfel de alegere. Iar pentru acest lucru aveti nevoie de de un fotograf specializat in astfel de evenimente. Aici, sensul peiorativ al sintagmei “fotograf de nunti” nu se justifica.

Greseala cea mai frecvent intalnita in astfel de cazuri este increderea acordata unui amatofotograf pentru nuntar in a face treaba unui profesionist, alegere dictata de diferite circumstante. Un efect probabil al unei astfel de alegeri, total neinspirate, este o reflectare nu tocmai reusita a evenimentului in general si al protagonistilor in special. Mici trucuri precum alegerea obiectivului, a filtrelor de lumina, pozitionarea celor fotografiati sau perioada de timp in care sunt surprinse instantaneele sunt la indemana doar a celor ce lucreaza frecvent cu aparatul de fotografiat. Nici prelucrarile ulterioare ale imaginilor nu pot fi lasate pe mana unui diletant. De aceea, pentru cele mai bune imagini care sa reflecte grandoarea intregului eveniment cel mai nimerit este un fotograf cu experienta .

In esenta, datorita tehnicii si tehnologiilor disponibile astazi pe scara mare, realizarea unei fotografii este mult simplificata. Insa pana la apasarea cu degetul pe butonul de actionare al declansatorului trebuie parcurs un traseu marcat de mai multe jaloane obligatorii. Pentru ca tehnologia nu a reusit sa suplineasca talentul si stapanirea artei fotografice, gasirea unui fotograf nunta care poseda astfel de abilitati nu este o treaba tocmai usoara.