Conceptul de transport

In acceptiune larga, conceptul de transport implica miscarea materiilor prime catre producatorul primar sau a produselor finite catre client precum si al celor intermediare catre producatorul secundar. Altfel spus, se pot transporta din punctul A in punctul B marfuri sau produse precum minereuri, apa, masini , animale vii, hartie etc. El poate fi aplicat aproape tuturor industriilor si se poate desfasura in toate conditiile, acestea insemnand transport rutier, maritim sau fluvial si aerian, diverse tipuri de clima sau de relief. Fiecare dintre aceste tipuri de transport prezinta avantaje dar si dezavantaje, preferinta clientilor pentru unul sau altul fiind determinata de prezenta mai multor factori. Totusi, transportul rutier este cel la care se apeleaza cel mai des.

Pentru ca marfurile sa ajunga dintr-un punct in altul este nevoie de o combinatie de mai multi factori. Infrastructura, masini, diverse forme si entitati ale controlului de trafic si, bineinteles, conducatori auto. De-a lungul timpului toti acesti factori s-au dezvoltat in adevarate industrii, de aici rezultand importanta lor pentru un stat si pentru economia lui. Dezvoltarea acestui tip de transport s-a datorat si anumitor particularitati, printre cele mai importante regasindu-se libertatea de miscare, necesitatea unor constructii speciale fixe, vezi cazul transportului feroviar de exemplu, lipsind aproape in totalitate.

Infrastructura sau reteaua de drumuri asigura mutarea marfurilor cu relativa usurinta atat la nivel national cat si international, reglementarile comune aproape tuturor statelor permitand aceasta fluenta. Aceleasi similaritati sunt intalnite si in cazul conducatorilor autovehiculelor de transport marfa. Daca pana acum nu a aparut nimic spectaculos, cand vorbim despre camioanele caresunt folosite, lucrurile se schimba. Munca depusa de soferi fiind foarte solicitanta, producatorii de camioane au facut tot posibilul sa le usureze acestora eforturile si in acelasi timp sa reduca riscurile si pericolele care pot apare in acest proces laborios de schimbare a locatiei unei anumite cantitati de marfa.

Parteneri
terasa Timeoutcafe.ro vezi site
www.semineeshop.ro vezi site

www.seminee-electrice-3d.ro vezi site

www.semineu-electric.ro vezi site

terqua.ro vezi aici

dezmembrarisipieseauto.ro vezi aici mai multe detalii despre site