Atunci cand vine vorba de spionaj si supraveghere online

Atunci cand vine vorba de spionaj si supraveghere online, oamenilor le este frica cel mai mult de guvernul Statele Unite decat de guvernele din Rusia, Iran, China sau Coreea de Nord. Cel putin asta reiese din studiul facut de firma de securitate Artmotion, care a intervievat peste 1000 de cetateni din Statele Unite ale Americii, Europa, Rusia si Australia.

Cand au fost intrebati de care program de supraveghere guvernamental le este cel mai frica, 38% dintre respondenti au spus ca de cel al Statelor Unite ale Americii. Acesta este urmat indeaproape de cel al Rusiei, Chinei si Coreei de Nord.

Respondentii din Australia, Germania, Rusia si Marea Britanie au plasat Statele Unite pe primul loc. Dintre aceste tari, cetatenii australieni au fost cei mai alarmati de programul de supraveghere al SUA, 66% din respondenti punand America pe primul loc. In plus, chiar si cetatenii americani au spus ca le este mai frica de supravegherea propriului guvern decat de cea a guvernelor din Iran, Coreea de Nord sau Pakistan.

In contrast cu aceasta constatare, respondentii rusi au fost de departe cei care se tem cel mai putin de programul de supraveghere al propriului guvern, doar 23% dintre acestia sustinand ca se tem mai mult de supravegherea interna decat de cea externa.

Cetatenii din Marea Britanie au cel mai ridicat nivel de incredere, doar 5% dintre respondenti pretinzand ca se tem de programul de supraveghere al tarii. Guvernele cel mai putin preocupate de acest aspect sunt cele din Elvetia, Spania, Canada, Italia si Franta.megahost.ro